Aktuellt


Unna dig en jul med god mat från grunden

Julen ska smaka gott och ge dig tid att umgås med de du tycker om. Vår önskan till tomten är att vi ska få laga din jul, oavsett om du vill slå dig ner hos oss för en kittlande julbordssittning på Nya Torget i Norrköping eller Garnisonen i Linköping.

Julbord hos oss, från 495:- / person
Julbordscatering hem till dig, från 425:- / person
Östgöta Köks julpåse 495:-

Läs mer om våra julerbjudanden

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Låt påsken bli god och enkel med vår påskbuffé

Matjesilltårta
2 sorters sillar
Varmrökt lax m sauce verts
Gravad lax med hovmästarsås
Nypotatissallad med sparris och små tomater
Örtmarinerad svensk kycklingfilé
Ostpaj med cremé fraiché och picklad rödlök
Trädgårdssallad
Vårt hembakade bröd

295 kronor per person

Vi behöver din beställning senast tisdag den 16/4 kl.16.00 och du hämtar den enkelt hos oss på Skärtorsdagen fram till 17.00

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Vabruari närmar sig sitt slut! Det vill vi i Linköping fira med en After Work med smak av Grekland.
Var? Östgöta Kök Linköping
När? Torsdag den 28/2 – 16.00 – 20.00 

Grekisk Gyros och ett glas vin/öl eller alkoholfritt 149 kronor per person.

Välkommen att kontakta oss för att reservera din plats, info@oklinkoping.se eller 013-135353

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Kärleken är den starkaste av alla vansinnen
 för den angriper huvud, hjärta och alla sinnena på en och samma gång/F. Voltaire

Men ett lugnt sinne vilar på en mätt mage!
Inför alla hjärtans dag den 14 februari har vi  komponerat goda hjälpmedel att råda bot till sinnet och göra kärlekens dag lite extra fin. Besök oss på plats eller beställ din middag och hämta med den hem.

Ta med kärleken hem
Låt oss hjälpa dig med middagen så behöver du bara se till att duka och tända ljusen.

Skaldjursgratinerad hummer

Oxfilémedaljonger med tryffelsmör & råstekt potatis

Hallon & vitchokladkupol

325 kronor per person

Välkommen att beställa på info@ostgotakok.se eller info@oklinkoping.se.
Din beställning behöver vi senast 13/2 kl.14.00 och avhämtning sker i respektive stad  fram till kl. 17.30

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

SAVE THE DATE – 4 februari, kl.18.00, RestaurantGIN

Dags för årets första Winemakersdinner

Middag med viner 1250 kronor per person

Begränsat antal platser !

Tillsammans med Handpicked Wines bjuder vi in till en spännande smakresa under ledning av den ”Tyska vinprinsessan”, Julia Bertram. Under kvällen får vi bekanta oss med både Julias och hennes mans utbud.

Julia som driver Julia Bertram i Ahr och hennes man Benedikt, driver Weingut Benedikt Baltes i Franken, de är två tänkande vinmakare som utan tvekan hör till de mest spännande i Tyskland idag.

Med tillgång till några av de bästa vingårdslägena i Ahr och med gamla vinstockar lämnas inget åt slumpen. Arbetet sker manuellt i de branta vingårdarna och i vinhuset sker en varsam process med naturlig jäst, gravitation och utan filtrering vid buteljering. Vinerna får mycket av sin karaktär från jorden, speciellt från de vingårdar med skiffer. Julia vill att hennes viner ska spegla ursprunget på alla plan, vädret, jorden, arbetet i vingården, årgången och även hennes egen personlighet.

Som vi ser fram emot detta!

Varmt välkommen med din bokning på info@gin.restaurant.se eller 011-10 10 02 .

 

 

här gör du med din Nyårs meny

  Smördegs bouche Sätt ugnen på 125 grader värm boucheen i 5 minuter, värm stuvningen försiktigt i kastrull( den ska vara lite varmare än ljummen) och fördela sedan fyllningen i smördegen och toppa med den torkade purjolöken.   Vegetarisk biff Sätt ugnen på 175 grader Sätt in biffen tillsammans med potatisen och tomaterna i ca 12 minuter. koka upp såsen och värm sockerärtorna i saltat och smörat vatten Hälleflundra Sätt ugnen på 175 grader Sätt in duchesstoppen på en smord plåt eller smörpapper, den behöver ca 15 min i ugnen. Ställ in hälleflundran i en ugnsfast form(ev en liten klick smör på) när det återstår  ca 8-9 minuter, om du har stektermometer så ta ut fisken när den har en kärntemperatur på 50 grader. Låt tomaterna gå med fisken i ugnen. koka upp såsen i kastrull och värm sockerärtorna i saltat vatten (ev en klick smör) Slå såsen över fisken vid servering. Svensk kalvfilé Läs igenom tillvägagångssättet innan du börjar. Ta ut köttet och låt det stå c:a 1 timme innan det ska tillagas i ugn. Sätt ugnen på 175 grader. Placera köttet i en ugnsfast form. Smöra eller olja en form för potatiskakan. Sätt in köttet när ugnen är varm i 7-8 minuter. (Har du en stektermometer kan du kontrollera till 54 grader i innertemperatur.) Sätt även in potatiskakan samtidigt. Den tar 12 minuter. Låt köttet vila i 5 minuter innan det skärs upp i 2-3 bitar. Värm under tiden såsen i kastrull. Du kan med fördel värmalöken i såsen. Sockerärtorna kan värmas i lite saltat vatten. Slå såsen över köttet när det ska läggas upp på tallrik.   Smaklig spis och gott nytt år! …………………………………………………….  

Rapport från verkstan och en önskan om en riktigt God Jul och Gott Nytt år

Nu närmar sig dan före dan och här råder febril aktivitet! Till nästa år utlovas en film för att presentera den verkstad som finns bakom kökets väggar! Vad sägs om knäckrekordet med 5285 stycken, eller det ton färs som handrullats till köttbullar. Rasmus har dagsnotering på personbästa med 150 köttbullar på tio minuter! Sen har vi alla dessa räkor och ägg som skalas.

Ett stort tack till alla er – våra fina gäster som ger oss förtroendet att hjälpa till!

Stor julkram till PADAB/Rent a Tent och Liesaro våra ovärderliga samarbetspartners som förgyller vår december med fin hjälp!

Nu är vi inne på sluttampen och den 22/12 går vi på julledigt för att fira med nära och kära. Lunchen öppnar vi igen den 7/1, men en del jobb blir det allt i mellandagarna med förberedelse inför nyår.

Sist men inte minst – har du fixat alla klappar? Om inte finns det goda/roliga/fina paket i vår deli – inslagna och klara! Delin har öppet fram till 18.00 i morgon den 21/12.

22/12 har vi öppet för utlämning av förbeställda julbord.

SÅ FRÅN OSS ALLA TILL ER ALLA – EN RIKTIGT GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

JULSTÖKA MED OSS!

VÄLKOMMEN ATT SMAKA, INSPIRERAS OCH KANSKE HITTA EN KLAPP ELLER TVÅ Tisdag den 4 december 18-20 Delikatessbutiken på  Hospitalsgatan 30 Hos oss pågår julförberedelserna för fullt och vi misstänker att detsamma gäller för dig! Köttbullar ska rullas, sillar läggas in och skinkan kokas, paket ska fixas. Men kanske behöver man inte göra allt själv?! Varmt välkommen på julstök hos oss. Här är kockarna med på plats laddade med tips till dig hur du lyckas med dina julförberedelser. Naturligtvis bjuds det på smakprov på flera av julens godsaker och vår hemkokta glögg. Tjejerna i Delin har butiken välfylld med klappar och under kvällen ger vi 15 % på hela presentsortimentet. Så med förhoppning om att det är ledigt i din kalender ser vi fram emot att få ge dig en försmak av julen. För att vi ska veta hur mycket glögg vi ska koka, ser vi gärna att du anmäler dig. Varmt välkommen att anmäla dig på info@ostgotakok.se senast fredag den 30/11 ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

DAGS ATT DUKA UPP!

22/11 & 23/11 stänger vi lunchen på Nya Torget för upp och omdukning inför Wallmans. Såklart kommer vi komma med smakliga tips att ersätta dessa dagars lunch. Mer info kommer inom kort!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 13 november  – En kväll för alla sinnen

Klassisk live musik med en trio från Norrköpings symfoniorkester & Yoga & Soul Food från Östgöta Kök Nya Torget – En upplevelse utöver det vanliga – bryt av vardagen och ge dig själv egentid i en vacker miljö MBuilding och släpp alla måsten – Varmt välkommen! Klassisk musik / Yoga / Soul Food – en kväll att uppleva med alla sinnen. Vi startar med mingel och värmande dryck och mingel klockan  17.30 , därefter startar vi yogan  till toner av klassisk musik som framförs live och cirka klockan 19.00 serveras Soul food. En härlig stund som leds av Paulina Dunker   Pris 395 kronor per person och biljetten finns att köpa i vår delikatess på Östgöta kök Nya Torget Begränsat antal platser!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

EXTRA SHOW – NYTT DATUM! –  15 december! Med anledning av ett makalöst intresse för årets show, planerar vi ytterligare en festkväll på Magnentus Building med Wallmans Säkra dina biljet

 

 

Varmt välkommen önskar gänget på Östgöta Kök Linköping

 

……………………………………………………………………………………………..

VÄLKOMMEN PÅ VÅRSALONG 12 APRIL

2018-03-02

 

I samarbete med NOOR of Sweden bjuder vi in till en kväll som spritter av vårkänslor. Vad kan väl vara bättre än bubbel, mingel, sparris och vårnytt från NOOR.

”En helkväll för dig som gillar mode och bubbel för endast 250 kronor!”

När? Torsdagen den 12 april kl. 18.00 Var? Östgöta kök Nya Torget , M-building Hospitalsgatan 30

– Mingel med bubbel & tilltugg -Serverad varmrätt- varmrökt lax med sparris, pressgurka, örtsås och dillstuvad potatis – Modeshow

Dryck att köpa i baren till fina priser hela kvällen! Under kvällen lottar vi ut presentkort hos NOOR & Östgöta Kök. Naturligtvis även fina erbjudanden för alla shoppingsugna! NOOR butiken håller öppet till 22.00. (Ligger endast ett stenkast från Nya Torget) Biljetter köper du på Östgöta Kök Nya Torget. Bokning sker på linda@ostgotakok.se eller: 011-123 000. Först till kvarn, begränsat antal platser.


DAGS FÖR SEMLOR

2018-01-31

13 februari är det äntligen dags för Mats och Nellies semlor!

Precis sådär lagom stora för samvetet. Pris 20 kronor per styck. Finns att köpa i vår deli och vill du vara säker på att det finns så beställ dina semlor senast den 9 februari!

Välkommen att beställa på 011 123 000 eller info@ostgotakok.se


WINEMAKERS DINNER MED SANDRA TAVARES DA SILVA

2017-12-07

Välkomna att vara med oss på en varm resa till Portugal!

Winemakers dinner: 4 rätters middag med viner. 995 kronor per person

5/2 Sandra Tavares da Silva Quinta de Chocapalha &  Wine and Soul

Sandra Tavares da Silva är numera en av de mest kända vinprofilerna i Portugal och har fått mycket positiv uppmärksamhet de senaste åren. 1987 köpte Sandras föräldrar en egendom bestående av 45 hektar. Allt var förfallet och i väldigt dåligt skick eftersom gården inte hade brukats på över 30 år. Quinta de Chocapalha har ett mycket bra läge i regionen. Odlingarna gynnas av närheten till havet, men samtidigt har de ett bra skydd mot vädrets makter tack vare ett landskap som påminner om en amfiteater.

Sandra Tavares da Silva lever för vinet. Veckodagar och helger delas tiden mellan Douro och Chocapalha och med ett sådant intresse kan det inte bli annat än ett fantastiskt gott vin.

www.wonderfulland.com/chocapalha/

http://www.wineandsoul.com/pt/

Varmt välkommen att boka plats på 011-123 000 eller info@ostgotakok.se


 KLARA FÄRDIGA GÅ!!

2017-11-20

Nu ligger vi i startgroparna inför vårt stora arrangemang Wallmans Julshow.

Med anledning av all riggning och de förberedelser i vår matsal inför detta, kommer vi onsdag-fredag under vecka 47 servera vår lunch på en mindre yta med minskat antal platser. Med anledning av det minskade antalet sittplatser kommer vi dessa dagar inte kunna ta emot några bordsreservationer. Salladsbuffén tar en paus och vi erbjuder två av våra klassiker tillsammans med en asiatisk favorit! Vi laddar delikatessbutiken med rätter att ta med, och det går självklart utmärkt att förbeställa sin take away. Klassiker att avnjuta på plats: Pannbiff med stekt lök, potatispuré, pressgurka och rårörda lingon  99 kronor

Varmrökt lax från Finnö Fisk med dillstuvad potatis och hovmästarsås 125 kronor

Vegetariskt alternativ Asiatisk glasnudelsallad med tzayspett 89 kronor

Salladsskål, kaffe med liten kaka ingår.

Vi tackar för er förståelse och hälsar er varmt välkomna! Hör gärna av dig, för mer information eller om du har övriga frågor. 011-123000 info@ostgotakok.se