Nordiska råvaror i gott sällskap av hela världens smaker. Med sin nya bistro Arv, som öppnar i september, uppfyller Östgöta Kök sin vision om att fortsätta ta det klassiskt svenska köket till nya nivåer.

– Vi på Östgöta Kök har alltid haft en passion för den svenska maten. Både jag och Karin har känt att vi vill ta steg mot att renodla den inriktningen. Vi har länge gått och funderat kring detta koncept, som tar oss tillbaka till Östgöta Köks ursprung och grundvision, säger Thomas Hallgren, som tillsammans med sin kollega Karin Elebring startade restaurangkoncernen Östgöta Kök 2005.

– Dessutom tycker vi att Arv kompletterar Norrköpings restaurangutbud på ett bra sätt. En ”alla dagar i veckan-bistro” med fokus på nordiska råvaror med unika smaker. Okomplicerat, riktigt gott käk helt enkelt.
Samtidigt blir Arv en självklar bakficka till Östgöta Köks restaurang GIN, som erbjuder smakmenyer med fyra eller sex rätter. På Arv kommer gästerna istället mötas av en à la carte-meny med noga utvalda rätter. En griffeltavla, med vad huset bjuder på för dagen, kommer fungera som ett flexibelt komplement till menyn.
Arv beräknas öppna i september 2020.

Boka bord