Men vad är då Östgöta Kök?

Kort och gott säger vi – Östgötsk mat när den är som bäst!

Vi älskar god mat. Mat som grundar sig på kärlek till utvalda råvaror, gärna från gårdarna på den bördiga östgötaslätten. I femton års tid har det varit vår filosofi, och den har genomsyrat varje koncept vi har utvecklat under åren. Vi vill erbjuda dig utsökt regional mat.

I våra restauranger, på kontoret, på en enslig skärgårdsö för två eller i stora salar till hundratals hungriga gäster. Oavsett när, var och hur du avnjuter vår mat tullar vi aldrig på det vi tycker är viktigast av allt – mat lagad från grunden. Med de bästa råvarorna. Och med kärlek.

Från gastronomi och burgare…

I Norrköping finns vi med enheter och en omfattande cateringverksamhet.

Östgöta Kök Norrköping med tillhörande delikatessbutik – Härlig Pasta – Burger & Bangers – Vinyl – Gin – Arkösunds Hotell

I Linköping finns vi med en stor enhet på Garnisonsområdet där vi serverar lunch måndag – fredag samt har härliga lokaler för fest och event. Dessutom har Linköping blivit vårt södra nav gällande vår catering, och enheten har samt ett omfattande bageri och konditoriverksamhet. Ni hittar dessutom ÖK Smak & Tak, ett nordiskt brasserie i LINK Business Center, samt Fresh market by Östgöta Kök i hjärtat av Campus Valla.

…till event och catering

Vi serverar god mat och dryck, men det slutar inte där. Vi har stor erfarenhet av fester och galor i den stora skalan och kan vara till gott stöd och hjälp både före och under tillställningen. Sist men inte minst – vi är ett gäng med glimten i ögat och vana att tänka utanför boxen och som inte bara har lika roligt som ni gäster utan är ytterst noga med kvalité och omtanke från start till stopp. Med hjälp av våra mobila kökslösningar är platsen, regionen eller antalet gäster inga som helst problem.

Över enheterna har vi över 50 fast heltidsanställda med kockar, diskare, transportörer, serveringspersonal samt egen eventavdelning. Alla enheter är anslutna till Visita och har gällande kollektivavtal.

Råvara

För oss på Östgöta kök är det en självklarhet att välja råvaror utifrån ursprung och kvalitet. Vi arbetar gärna med lokala producenter, där hantverket fortfarande är viktigt, som hos; Visätter, Ormsätter, Rodga Säteri, Finnö Fisk, Orga kvarn med flera. Leverantör helt utifrån säsong och via vår lokala grossist Bondens får vi löpande information om aktuella råvaror.

Vi tänker grönt och jobbar kontinuerligt med att välja råvaror som ger så litet miljöavtryck som möjligt. Vi ser det även som väldigt viktigt att minska konsumtionen av kött/fisk och fågelprotein och vi sätter därför det gröna alternativet i förrummet, med det menar vi att proteinet ska vara ett tillbehör och inte tvärt om. Det utan att ge pekpinnar.

Hantverk

Med skickligt hantverk levererar vi en produkt där mat och dryck i kombination av fantastisk service blir en upplevelse som sticker ut. Vi producerar allt för hand, som till jul då vi handrullar köttbullar av cirka 1 ton färs. För att inte tala om alla ägg och räkor som skalas. All matlagning sker för hand med hjärta.

Omtanke

För oss betyder omtanke allt. Omtanke mot våra gäster som får dem att känna sig speciella. Omtanke mot oss själva och våra medarbetare som gör att vi är en bra medmänniska och arbetsgivare. Även omtanke om vårt klimat och vår framtida värld, vilket för oss innebär att vi ogärna jobbar med plast och att allt engångsmaterial skall vara fullt komposterbart.