PRESSMEDDELANDE 22-03-17

Östgöta Kök öppnar inspirerande mötesplats för matkreativitet

 

Karin Elebring och Thomas Hallgren, grundare av Östgöta Kök-familjen med hela tio restaurangverksamheter i Norrköping och Linköping, är långt ifrån mätta på matlagning. Nu väljer man att öppna en matstudio i Norrköping.

”Visionen är en matstudio, en smältdegel för matkreativitet, där alla vi som på ett eller annat sätt jobbar med matlagning kan utvecklas och förfina vårt hantverk”, säger Thomas.

Men matstudion är inte bara tänkt att fungera som en musa för de egna verksamheterna förklarar Karin:

”Tvärtom! Vi ser det som att vår passion för mat kommer närmre besökarna. Vi ser det här som en möjlighet att i ännu större utsträckning laga mat tillsammansmed Norrköpingsborna. Inspireras av varandra, testa nya smaker och anordna evenemang och fester. Det kan handla om allt från vinprovningar, gästspel av framgångsrika kockar, matlagningskurser och företagsevent.”

Jakten efter en passande lokal för matstudion har pågått en tid, men till slut föll valet på att använda Arv bistros lokaler på Hospitalsgatan 8:

”Att stänga Arv är ett strategiskt beslut. Vi ser att vi kan nyttja lokalerna på ett mer spännande och lönsamt sätt i framtiden. I den bästa av världar så skulle vi aldrig stänga en restaurang – bara öppna nya – men det vore inte ekonomiskt försvarbart. Nu känner vi att vi vill testa något nytt i dessa fantastiska lokaler. Vi kunde dessutom, i och med detta, erbjuda Arvs personal andra tjänster inom Östgöta Kök-familjen, säger Thomas.

Arvs lokaler på Hospitalsgatan ligger strategiskt bra till centralt i Gamla stan, nära Östgöta Kök-familjens övriga inrättningar:

”Så är det. Det är därför vi kan kalla det här för en kreativ smältdegel för matinspiration. Inom en radie av ett par hundra meter har vi Gin, Nya Torget, Härlig Pasta, Burgers & Bangers samt Vinyl. I matstudion kan kockar och personal inspirera varandra, möta gästerna och dessutom laga mat tillsammans med dem”, avslutar Karin.

Arv bistro håller öppet sista kvällen den 23 april. Fram till dess går det bra att boka bord som vanligt via arvbistro.se. I Arvs sociala medier kommer särskilda hej då-erbjudanden och -aktiviteter presenteras fram till stängningen; så håll utkik! Den nya matstudion väntas öppna lagom till sommaren.

Den nya verksamheten kommer drivas under namnet Mateljén.
Läs mer på Mateljéns hemsidaIntervjuförfrågningar: Thomas Hallgren, 070-898 58 73